sâmbătă, 16 aprilie 2011

Detectoare radar

Detectoare radar Yupiteru

Incep articolul prin lamurirea unor lucruri care tin de cadrul legal al utilizarii detectoarelor radar si al interzicerii dispozitivelor antiradare. Chestii generale, chestii care ar trebui sa fie la indemana, usor de gasit.. in teorie. Cum practica ne omoara, cred ca am stat mai bine de jumatate de ora pe google cautand informatia-minune, acea luminita de la capatul tunelului. Tot cautand in stanga si in dreapta, am ajuns intr-un final in locul unde ar trebui sa fie "raiul" legislatiei rutiere. Acel loc se afla sub umbrela IGPR (Inspectoratul General al Politiei Romane) prin directiile aflate in subordine. Asa am ajuns sa citesc/citez din OUG 195 din 2002, actualizata in 2010:

Mijloacele de avertizare folosite de conducătorii de vehicule

Art.44. (4) În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art.32 alin.(2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.
(5) Conducătorii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legătură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.


Am marcat ceea ce ne intereseaza pe noi in cadrul acestei scrieri.
Concluzionand
: NU pentru dispozitive anti-radar, DA pentru detectoarele de radare. Asta e valabil pana la noi instructiuni si foarte important - tine de teritoriul Romaniei. Ce se afla dincolo de granite e alta poveste.

Acum... Dupa ce am inchis paranteza si am lamurit legalitatea gadget-urilor cu pricina, zic sa va aduc la cunostinta oferta tentanta a unui magazin online, cu care v-am retinut atentia si in trecut. Este vorba despre echipa ITGalaxy si "cosul" de produse marca Yupiteru. Preturile (cuprinse intre 299,00 lei si 677,31 lei), cadourile incluse in pachet, si specificatiile tehnice sunt un motiv destul de bun pentru a va atrage click-ul.

Sa vedem o oferta:

Detector radar YUPITERU SV-28R
Produsul este comercializat la un pret de 299.00 Lei (pret cu TVA), transport gratuit si include un cadou plus un bonus oferit de ITGalaxy (mai multe detalii pe site). Daca ar fi sa-l incadrez ca pret as zice ca e un entry level, daca ar fi sa-l privesc prin prisma detaliilor puse la dispozitie atat pe pagina producatorului cat si pe cea a magazinului online, l-as cataloga drept un middle level, integrand urmatoarele functii si tehnologii: DHS (Double Super Heterodyne System), caracteristica tradusa prin reducerea numarului de alarme false; clapeta si antena incorporata; Super Trap Shooting System (S-TRAP); Car Locator System; tehnologia "Super Cat" (integrated Digital Signal Processing circuit); benzi detectate: X (10GHz) si K (24GHz); functii de alarma (dubla, tempo, baterie descarcata) si buton dezactivare alarma sonora; alimentare solara (baterie Nickel-Metal Hydride 1.2V x 3) sau de la bricheta (DC12V/24V); functii de control automat (dimmer, quiet, power ON/OFF), s.a.



Daca va intrebati de eficienta lor in depistarea radarelor "noi", sa stiti ca raspunsul sta in comentariile de pe forumurile auto, specializate, pareri pertinente venite din partea celor care le-au folosit deja pe drumurile tarii. Trecandu-mi privirea peste ele, putin peste viteza legala, am observat un feedback pozitiv. Majoritatea spun ca isi merita banii si ca nu regreta investitia facuta.
Nu va mai ramane decat sa-l alegeti pe cel potrivit buzunarelor si preferintelor voastre, profitand la maxim de suportul pus la dispozitie de catre cei de la ITGalaxy.

Drumuri linistite la toata lumea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu