miercuri, 2 ianuarie 2013

La o aruncatura de.. 2012

Incep prima postare pe 2013 cu o mica ghicitoare. Una marunta si stangace, fie-mi iertata lipsa de inspiratie de dupa o noapte-aperitiv ale carei urme vor mai dainui cateva zile: "Foaie verde, con de.. pin/ Ce e bun doar cand e plin,/ Tot sa-l storci de sarbatori,/ Pe la case, prin.. stramtori?"

Raspuns: ɹɐɔuɐq ןnpɹɐɔ

Nu cu mult timp in urma mi-am petrecut o dupa-amiaza intreaga jucand, intr-un grup de 5 persoane, un joc de societate care presupunea folosirea descrierii verbale, a mimei sau a desenului pentru a-i face pe ceilalti jucatori sa ghiceasca ceea ce era scris pe un cartonas. Distractia a fost maxima, cu efecte pe termen lung dupa cum se vede..
Continuand in aceeasi idee, pot spune ca asta a fost laitmotivul sarbatorilor ce tocmai au trecut, o perioada marcata de momentele placute in familie, prieteni, cadouri, copii, depanarea unor amintiri, bucataria traditionala si multe altele. Jocurile si farmecul lor..

O data intrat in "hora", e greu sa nu devii o mare jucarie pentru copii, un rol in care iti trebuie multa, multa rabdare, avand in vedere energia de care dispun, si multa imaginatie deopotriva. Combinate, ies lucruri grozave, o reincarcare a bateriilor prin energie pozitiva, chiar daca de cele mai multe ori se lasa cu febra musculara.
Jucariile si jocurile legate de ele capata, pe langa cele mentionate mai sus, un rol extrem de important in dezvoltarea atentiei, abilitatilor si inteligentei unui copil. E un proces de durata, dinamic, cu reguli care se schimba in concordanta cu varsta, preferintele sale. Cu cat se inainteaza in varsta, cu atat creste si nevoia lor de a cunoaste lucruri noi si interesante, lucruri care sa le stimuleze gandirea, memoria, creativitatea, invatarea. Face parte dintr-un proces al vietii prin care am trecut cu totii, mai mult sau mai putin constient. Chiar daca nu ne amintim acele momente, ele au existat si si-au pus semnatura pe unele dintre filele vietii noastre, contribuind partial la ceea ce suntem.

E o situatie win-win pana la urma si chiar daca nu ma aflu inca in pozitia unui parinte, ma bucur din plin de momentele petrecute ca bona sau.. jucarie pentru copii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu