sâmbătă, 14 iulie 2012

In teste: Ceaiul negru

Am copilarit la tara, ceea ce inseamna ca am beneficiat, din plin, de pachetul ultra all inclusive pentru care unii turisti straini sunt dispusi sa scoata euro din buzunar pentru a se bucura de el. Daca parintii mei ar fi avut putin spirit antreprenorial, ar fi facut o afacere faina din datul la lopta, hranitul pasarilor si al animalelor din curte etc. Unde mai pui ca, intr-o perioada, am fost in posesia unei mori de cereale cu pietre, unicat in tara. Alte vremuri, alte povesti.. E usor sa stai pe margine, sa privesti in trecut si sa tragi niste concluzii gen "cum ar fi fost daca..".

In pachetul respectiv intra si unul din cele mai tari/cool hobby-uri pe care le puteam avea la acea vreme, pe langa cele enumerate deja: adunatul, uscatul, sortatul plantelor medicinale. Cele din care se putea "edita" un ceai caldut, aromat, parfumat si cat se poate de sanatos. O binecuvantare pe timp de iarna. Daca intru in dulceturi, gemuri, miere si alte chestii de genul, risc sa dau in diabet verbal. O sa raman totusi in sfera ceaiurilor (de alta provenienta) si a prezentului care incepe incet, incet sa-si intoarca fata spre ceea ce a fost in trecut. O incursiune in dulapurile din apartament o pot confirma.

Prezenta lichidului intens aromat, cu gust aspru si culoare maro-rosiatica (cred ca ii zice Ceylon, desi pe cutia cumparata de mine nu se specifica), in cana mea, isi are justificarea in incercarea de a mai reduce consumul excesiv de cafea. Daca functioneaza? Cu siguranta DA!

O parte dintre voi vor spune ca nu e nimic rau in a consuma una sau doua cafele pe zi. Nici nu va contrazic, insa in momentul in care serviciul, turele de noapte, viata mai alerta iti modifica regimul alimentar, anumite bauturi "energizante" incep sa subrezeasca sistemul. Efectele "bune", de moment, pot fi nocive pe termen lung. Un pariu castigat cu oboseala se transforma intr-un pariu pierdut cu sanatatea, iar patru cafele mari, pe zi (cazul meu), nu pot fi incadrate intr-un stil de viata tocmai sanatos.

Pledoaria finala include beneficiile ceaiului negru, asa cum stau ele scrise pe unul din multele site-uri care trateaza acest subiect:

  • Stimuleaza digestia si arderile de grasimi, fiind indicat atat in curele de slabire, cat si in cazul persoanelor care au un tranzit intestinal lent, sufera de constipatie sau boli ale vezicii biliare.
  • Ajuta la eliminarea toxinelor din corp
  • Scade nivelul zaharurilor din sange
  • Ajuta la scaderea colesterolului si la prevenirea depunerilor de grasimi pe vasele de sange, fiind un bun protector cardio-vascular
  • Contribuie la o scadere semnificativa a masei de grasime din corp.

sursa: slabesteusor.info



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu