luni, 9 iulie 2012

Probabil cel mai bun pret pentru Nikon D800

sursa: Nikon D800

Mi-am inceput prezentarea prin evidentierea celor mai usor de abordat aspecte ale acestei minunatii tehnologice: pretul si site-ul cu cea mai faina oferta. Poate ca titlul ales nu e cel mai inspirat, din moment ce cautarile mele online au avut un final si o concluzie care a confirmat "eticheta" atasata de  digitalxx.ro  si anume Pretul DUMPING, fara concurenta, insa a trebuit sa iau in calcul anumite variabile ale acestei piete. Prevazator, nu? Daca astazi e cea mai tare afacere, maine, poimaine, peste o saptamana, o luna pot aparea alte si alte noutati. Fie mai asteptati, fie actionati, fie.. Oricum ar fi, pana la noi modificari, asta e cea mai neaosa reducere pentru un Nikon D800.
Acestea fiind scrise, voi trece la cele cateva detalii care mi-au atras atentia in mod special.

Avertisment! Fotograf amator. Pericol de accidente verbale mai mult sau mai putin intentionate!

Cei 11.025 Lei il includ din start in clubul exclusivist al pasionatilor de gadgeturi care urmaresc mai mult  decat o aventura de-o vara. Oare ce-l face atat de special?

Voi incepe cu senzorul Full Frame (FX) de 36.3 MP si filmarea FullHD la 30 fps, dar si HD la 60 fps. In practica nu se poate traduce decat prin imagini de o calitate extraordinara si clipuri video ce vor trezi admiratia prietenilor de pe retelele de socializare (doar un exemplu). E greu sa nu te lauzi cu o asemenea achizitie, e si mai greu sa nu apreciezi un lucru de calitate, cu rezultate ce se poate vedea pe imaging.nikon.com (sample images).

Daca v-a trecut prin minte faptul ca e o "sperietoare" pentru incepatori, sa stiti ca lucrurile nu stau deloc asa. Detaliile stufoase oferite cu generozitate de catre producator si multimea de functii puse la dispozitia utilizatorilor (le puteti gasi accesand si site-ul celor de la digitalxx.ro) pot fi considerate lectia de deschidere, intr-un curs, la distanta, de arta fotografica. Suna si chiar este mai interesant daca incerci o astfel de abordare. Totul e sa ai obiectul de studiu in fata.
In ajutorul afirmatiilor de mai sus (ideea cu incepatorii, desigur) vine si modul de constructie al aparatului, ce isi bazeaza strategia pe o configurare usor accesibila a butoanelor de comanda. Pe langa faptul ca are gadget-appeal (sic!), se lauda cu "imunitate" la intemperii si praf. Ceva legat de un metal foarte rezistent si foarte usor.

Mi-au mai placut ecranul LCD de 3.2 inch cu reglare automata a luminozitatii, interfata PC (conector USB 3.0 Micro-B) autonomia bateriei (aprox. 850 de cadre sau 60 de minute de filmare) si.. multimea de poze senzationale gasite prin online, facute cu scopul de a impresiona si de a da un plus de putere celor 1000 de cuvinte.

Recapituland, pana acum am bifat doar cateva din trasaturile unui DSLR de top, lansat in Romania in februarie 2012. O abordare de casa, fara prea mari pretentii. Nu incerc sa vand struguri viticultorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu