luni, 19 noiembrie 2012

Campania RESPLS - guest post

RESPLS! pentru un Internet mai civilizat


Cu siguranta orice utilizator de Internet sau creator de continut s-a lovit cel putin o data de impolitetea si lipsa de respect din mediul online, manifestate adesea din spatele unui profil anonim. Astfel ne trezim invadati de tot felul de indivizi care practica limbajul vulgar si agresiv, spam-ul necontrolat si care uita complet de gramatica limbii Romane. Nici mail-urile, grupurile de discutii sau retelele sociale nu sunt scutite de astfel de situatii uneori ajungand chiar la hartuire.

Ca si adulti e posibil sa ne fi obisnuit sa toleram asa un comportament si sa-i trecem pe cei care ne deranjeaza la capitolul ignore. Totusi blog-urile, site-urile, forumurile si mai ales retelele de socializare sunt frecventate si de copii si tineri care sunt vulnerabili in fata lipsei de respect a altor utilizatori. Cred ca macar pentru ei, adultii de maine, se merita sa incercam sa obtinem un Internet mai civilizat!

Prin intermediul campaniei RESPLS! desfasurata in Romania de Consortiul Sigur.info (www.sigur.info) vrem sa informam cat mai multi utilizatori de internet ca au dreptul la respect in mediul online si ca pot cere ca acest drept sa le fie respectat.

Campania are ca obiectiv principal lansarea in utilizare a acronimului RESPLS! ca metoda de reactie imediata la comentarii sau orice fel de comunicare care nu respecta neticheta. Prin intermediul acestuia, utilizatorii care sunt deranjati de limbajul altor utilizatori pot sa-si comunice dorinta de a fi respectati, intr-un mod rapid si concis fara a fi nevoiti sa dezvolte discutii ce pot degenera in conflicte online.

Mai pe scurt, cand cineva va deranjeaza pe net, ii puteti raspunde cu RESPLS! Chiar daca la inceput poate nu va intelege, daca mai multi utilizatori il vor apostrofa cu acest acronim intr-un final se va prinde ca are doar doua optiuni: fie se ridica la nivelul discutiei fie paraseste zona.

Pentru cei interesati sa afle mai multe despre campanie si despre cum ne pot ajuta sa ne facem cat mai auziti, mai multe informatii gasiti pe www.respls.sigur.info sau pe pagina de Facebook a Sigur.info.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu