joi, 28 martie 2013

Avionul - cel mai sigur mijloc de transport din lume

Calatoria cu avionul este una dintre cele mai rapide metode de deplasare, atat international, cat si national. Din aceasta cauza, in majoritatea tarilor din lume, exista cel putin un aeroport international, iar tarile mai dezvoltate au cate unul cel putin in orasele mari.

Desi multi oameni considera ca avionul nu este nici pe departe un mijloc de transport sigur, prabusirea unui avion fiind o tragedie, putem spune ca ei se inseala. Statisticile arata ca, accidentele de avion apar in jur de unul la un milion de zboruri. In acelasi timp, tinand cont de faptul ca pilotii sunt antrenati perioade indelungate, nu toti pasagerii unui avion care se prabuseste mor. De exemplu, in accidentul din 2009, in Amsterdam, al companiei Turkish Airlines, au decedat doar 9 din 134 de persoane.

Lucrul caruia trebuie sa ii acordati cea mai mare importanta este prezentarea facuta inainte de inceperea zborului. Stewardesele va vor explica toate detaliile legate de iesirile de siguranta, de mastile de oxigen, de vestele de salvare si de orice aveti nevoie sa stiti in caz de accident. Trebuie sa aveti grija si cu ce va imbracati, deoarece, in caz de nenorocire, va trebui sa va puteti mentine caldura corporala. Desi majoritatea considera ca, centura de siguranta nu este de mare ajutor, nici in avion, dar nici in masini, trebuie sa tineti minte ca ea va poate salva viata.

Testele facute pentru a descoperi daca exista vreun loc mai sigur in avion au demonstrat ca riscurile sunt aceleasi, oriunde ati sta intr-un avion. Exista, totusi, persoane care contrazic resultatele testelor, acestea considerand ca, cu cat stai mai spre partea din spate a avionului, cu atat esti mai in siguranta.

Avioanele reprezinta un mijoc de transport care inca nu pare sa fie la nivelul financiar al anumitor persoane, dar companiile aeriene au luat in considerare si acest aspect, infiintand liniile de zbor low-cost. Pentru a putea beneficia de bilete de avion ieftine, trebuie doar sa stiti din timp, cu cateva luni inainte, exact datele cand vreti sau cand trebuie sa calatoriti. Astfel, un bilet poate ajunge la un pret considerabil mai mic, care concureaza cu preturile autobuzelor.

Trebuie sa luam in calcul si urgenta unei calatorii, distanta parcursa terestru scazand de la cateva zile la cateva ore. De exemplu, pentru a putea ajunge in Marea Britanie, trebuie sa mergeti cu masina timp de doua zile, pe cand zborul cu avionul dureaza maxim trei ore.

In concluzie, de ce sa riscati daca puteti merge cu unul din cele mai sigure mijloace de transport din lume? Si, sa nu uitam, concediul dumneavoastra are o perioada limitata, astfel incat multi prefera sa calatoreasca doar cateva ore dus-intors decat sa piarda o jumatate de saptamana ajungand dintr-o tara pana la locatia de vis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu