duminică, 17 martie 2013

Vacante la mare - Grecia

Grecia este o tara situata in sud-estul Europei, aflandu-se langa Marea Egee, Marea Mediterana si Marea Ionica. Vizitand aceasta tara, veti fi cu siguranta impresionati de catre influenta puternica pe care o are istoria asupra prezentului. Aceasta tara ramane una dintre cele mai vizitate destinatii turistice de catre oamenii din toata lumea, numarandu-se printre primele 20 de tari din top. Pe scurt, Grecia este o tara care se bazeaza, in mare parte, pe industria turismului.

Climatul mediteranean face din Grecia o tara unde concediul pe litoral este un lucru care trebuie facut macar o data in viata. Desi climatul mediteranean este preponderent, intalnim si climatul alpin si cel continental (temperat), avand asadar mai multe variante pe care le puteti testa pe propria piele, in functie de preferinte.

In Grecia exista numeroase insule unde merita sa va relaxati pe malul marii, printre care si Corfu, Rhodes etc. .. Pe langa plaja, veti mai putea sa va bucurati de o multitudine de atractii turistice si de privelisti care va fura privirile.

Creta este una dintre cele mai mari insule din Grecia, localizata in Marea Mediteraneana, dar si cea mai frumoasa insula, plina de vitalitate, caldura si ospitalitate, nu doar de plaje, mare si soare. Exista numeroase locatii care merita vizitate, cum ar fi pesterile (insula este presarata cu peste 3000 de pesteri), manastiri, diverse muzee (arheologice, de arta, istorice), ruine si, nu in ultimul rand, peisaje care iti taie rasuflarea.

Thessaloniki este al doilea oras ca marime din Grecia, fiind considerat capitala culturala a acestei tari datorita festivalurilor, evenimentelor si a vietii culturale care exista aici. Datorita drumurilor din Thessaloniki, este foarte usor sa ajungi pe malul marii, deoarece toate drumurile sunt orientate paralel sau perpendicular fata de mare. De aceea nu este nevoie sa circuli cu mijloace de transport, ci pe jos. Cu aceasta ocazie, veti putea sa admirati si arhitectura orasului.

Rodos, a patra insula ca marime din Grecia, este o zona unde se poate ajunge atat cu avionul cat si cu feribotul. Recomandabil, dupa ce ati ajuns la destinatia dorita, ar fi sa calatoriti pe jos pentru a va putea bucura de toate muzeele, de plajele minunate si de restaurantele care va imbie cu mancare specific greceasca.

Atena - capitala si mandria Greciei. In partea de sud, Atena are deschidere la Marea Egee. Cea mai buna perioada pentru a vizita Atena o reprezinta primavara sau spre finalul toamnei, deoarece vara este caniculara, iar iarna este plina de ploi. Fiind un oras istoric, veti avea ocazia sa va bucurati de arhitectura placuta si de panoramele superbe.

Grecia ramane una dintre cele mai propice tari pentru turismul pe litoral. Va veti bucura de cea mai buna mancare, de cei mai ospitalieri localnici, de cele mai frumoase peisaje si de marea curata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu