sâmbătă, 23 martie 2013

Vacante la mare - Turcia

Turcia este o tara limitata la nord de Marea Neagra, la vest de Marea Egee si la sud-vest de Marea Mediterana, clima de aici fiind mai mult decat perfecta pentru un concediu reusit pe malul marii.

Desi Turcia nu face parte, inca, din Uniunea Europeana, autoritatile turcesti nu impun viza de intrare in tara. Asadar, este foarte simplu sa va planificati vacanta visata intr-o tara minunata. Puteti ajunge in Turcia folosind mai multe variante de mijloace de transport, printre care masina personala sau avionul (exista in jur de 20 de aeroporturi internationale).

Pentru a putea merge in Turcia cu avionul, ar trebui sa va faceti planurile inca de pe acum, deoarece biletele low-cost isi vor mari preturile pe masura ce se apropie perioada in care doriti sa va luati concediul. Asadar, veti putea gasi bilete de avion ieftine, pornind de la suma de 600 RON de persoana, dus-intors.

Recomandam, in primul rand, sa vizitati capitala Turciei, Ankara, chiar daca nu se afla pe litoral. Aici veti avea parte de o desfatare a simturilor si veti descoperi multe obiecte frumoase si specifice pe care sa le cumparati celor de acasa. Nu uitati sa va bucurati papilele gustative cu mancarurile specifice turcesti.

Istanbul este cel mai mare oras din Turcia, fiind situat de o parte si de alta a Stramtorii Bosfor. Orasul este atat de special, in primul rand, datorita faptului ca se situeaza pe doua continente - Europa si Asia. Veti observa doua tipuri diferite de culturi, in functie de continentul pe care va aflati. Aveti foarte multe locuri de vizitat in Istanbul, insa puteti doar sa va plimbati pe strazi si sa admirati astfel imbinarea armonioasa a doua culturi total diferite.

Pentru cei impatimiti de istorie si de ruinele romane, va recomandam sa vizitati orasul Bodrum. Este un oras clasic, situat pe o peninsula din Marea Egee, locul in care veti avea ocazia sa va relaxati si sa faceti cumparaturile pe care le doriti (suveniruri).

Antalya este cel mai mare oras de pe malul Marii Mediterane, un adevarat rai al turismului pe litoralul turcesc. Recomandat, in Antalya, este sa mergeti cu agentiile de turism si intotdeauna sa alegeti varianta all-inclusive a hotelurilor. Puteti sa va bucurati de plajele de vis, de siturile arheologice, de arhitectura specifica si de magazinele uriase pline de tot felul de lucruri.

Puteti, daca doriti, sa va planificati vacanta cu ajutorul unei agentii de turism, pentru a putea fi siguri ca nu ratati niciun loc care merita vizitat in Turcia, dar, daca ati uitat cumva sa vizitati ceva, veti avea motive sa va intoarceti. viaRomania este o agentie de turism din Brasov. De pe site-ul ei puteti rezerva atat bilete de avion cat si sejururi in Turcia la cele mai bune preturi, mai ales daca va faceti rezervarea din timp si profitati de reducerile oferite prin programul “early-booking”. Acest program de inscrieri timpurii va poate aduce vacante cu pana la 30% mai ieftine decat pretul din sezon si garantia ca veti gasi locuri libere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu