joi, 14 martie 2013

Despre turismul din Bulgaria

Situata in vestul Marii Negre, Bulgaria este o tara extrem de atractiva pentru turistii care prefera sa-si petreaca vacantele, concediile pe litoral, mai ales in perioada verii.

Cei care vor sa ajunga cu avionul trebuie sa stie ca exista patru aeroporturi internationale: in Sofia, in Varna, in Bourgas si in Plovdiv. Pentru a putea beneficia de bilete de avion ieftine, va recomandam sa le cumparati din timp, deoarece cu cat se apropie mai mult perioada planuita pentru plecare, biletele vor incepe sa se scumpeasca. Pretul porneste din jurul sumei de 1000 de RON pentru ruta directa de la Bucuresti pana la Sofia.

Nu trebuie sa va faceti probleme in legatura cu limba pe care o veti vorbi in Bulgaria, deoarece veti putea sa va faceti intelesi foarte usor in limba engleza, sau veti fi uimiti de foarte multe persoane care lucreaza acolo in plin sezon si care vorbesc limba romana.

Unul dintre cele mai frumoase orase pe care trebuie sa il vizitati este Balchik. Acest oras, situat intre munti si mare, este destinatia ideala pentru cei care cauta o oaza de liniste si peisaje de o frumusete deosebita. Ca fapt divers si pentru imbogatirea culturii generale, trebuie sa stiti ca regiunea a fost candva a Romaniei, dar a fost ulterior cedata Bulgariei. Gradinile din acest oras sunt minunat aranjate, creand impresia ca va aflati intr-o poveste. Nisipul fin de pe malul marii, apa foarte limpede si numai buna de scaldat sunt doar cateva detalii care, cu siguranta, va vor face extrem de curiosi si doritori de mai mult. Asadar, in cazul in care va doriti o vacanta linistita pe malul marii, Balchik este varianta cea mai potrivita.

In apropierea Balchikului se afla Capul Kaliakra, o minunata forma de relief, numele traducandu-se drept "fortareata frumoasa". Cu siguranta veti ramane impresionati de frumusetea locului si de numeroasele legende care il inconjoara.

Albena este un alt oras unde merita sa va petreceti concediul din vara, cel mai apropiat aeroport de el fiind in Varna. Din camerele de hotel veti putea sa admirati atat marea, cat si minunatia padurii care se afla la o distanta infima de malul marii. Si aici nisipul este fin, iar apa marii este atat de limpede incat se poate vedea, clar, fundul ei. De asemenea, adancimea apei nu depaseste inaltimea de 1,6 m (pana la 100 – 150 de metri departare).

Exista mult mai multe locatii in Bulgaria care sunt axate pe turismul pe litoral. Pentru a putea vizita Bulgaria puteti sa mergeti fie prin "forte proprii", deoarece nu este dificil sa va descurcati acolo, fie puteti sa gasiti o agentie de turism care sa va indrume spre cel mai bun tur al litoralului bulgaresc.

Pe malul Marii Negre din Bulgaria veti putea avea ocazia sa va distrati si sa va cazati la unele dintre cele mai frumoase hoteluri, preturile fiind mai mult decat acceptabile chiar si cu optiunea de all inclusive.

In orice caz, cert este ca veti putea petrece o vacanta mult mai placuta si mai relaxanta in Bulgaria, pe malul marii, decat pe litoralul romanesc. Temperaturile sunt asemanatoare cu cele din Romania, dar litoralul si contrastul mare – munte ofera o imagine mult mai placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu