miercuri, 21 ianuarie 2009

Ai dreptul la tacere etc etc etc

Legea nr. 298/2008 M-am tot plimbat prin legi, Constitutii, Drepturi fundamentale garantate prin tot felul de Conventii, Tratate, Carti si am ajuns la luminita din capatul tunelului: legea e facuta de catre cei puternici, conform si potrivit propriilor interese. De cele mai multe ori, in cazul tarii noastre, totul se transforma intr-un show mediatic, piperat cu tot felul de boarfe. E cam la fel ca intr-o cearta domestica. Porneste de la o scanteie si se ajunge la dezgroparea mortilor. Sinistru! Asta e politica noastra. Sinistra! Ce deranjeaza mai mult e ca place! Excita si incita.. Zvonaci, interpreteuri, analisti, deontologi cum zice Badea. Comentariul asta l-am inceput aseara. Nu am avut chef sa-l si termin aseara. Eram obosit dupa toata agitatia zilei (examene, nervi, transport public, nesimtire, pachetul all inclusive) si era haos in ganduri, de unde lipsa somnului. Uite asa am ajuns sa ma uit la emisiunea "ciberneticianului". OMG! Criza, interese, Saftoiu, SIE, scandaluri, Basescu, nevasta lui Saftoiu, presa, Iliescu, Nastase, Constantinescu.. In cateva minute mi-a trecut prin fata urechilor, cata frunza cata iarba, tot alaiul de seama al vietii politice. Etc., etc.,etc.
Legea lu' peste! Au aparut si circula online cateva petitii impotriva ei (legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului sau de retele publice de comunicatii) Un exemplu al felului cum este ea inteleasa, sau mai bine zis interpretata. Ma tot repet ca papagalul. Asta se face, se interpreteaza o "prostioara" pe care initiatorii ei nu stiu sa o faca inteleasa de catre omul de rand. Cititi legea inaintea de a trece la concluzii si aiureli impuse mai mult sau mai putin de altii care pozeaza in formatori ai opiniei publice, frustrati si ghidati de stiu-eu-ce raca personala.
Pana la efectele aplicarii ei la anu' si la multi ani, eu o vad ca pe o alta sugativa de bani, "deductibila fiscal" si mai putin ca pe o violare a intimitatii lui Ionescu si Popescu.

2 comentarii:

  1. Sa-ti explic... adica sa incerc sa te introduc in modul meu de perceptie a acestei situatii: daca n-ar fi fost legea asta, n-ar fi intrat si Mass-media in criza? :D

    Am trecut prin prea multe probleme si crize de perceptie in ultimii 2 ani ca sa ma mai enerveze/atinga ceva.

    Sa FIM fericiti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca intr-un film pe care l-am vazut in urma cu mai multa vreme.. O expozitie de arta, un exponat scapat pe jos, "remodelat" in graba cu guma de mestecat. Reactia celor care au trecut pe langa el a fost de admiratie. O veritabila opera de arta! Asa si presa: dezvolta si da sens chiar si unui r.h.t! Important e sa aiba tiraj, sa vanda, sa socheze.
    Noi sa fim sanatosi!

    RăspundețiȘtergere