marți, 13 ianuarie 2009

Crede si nu cerceta

Femeile sunt egale intre ELE

Mi-am adus aminte de un banc in care castigatorul (masculul) unui concurs gen "Cine e cocosul in casa", in momentul in care s-a ajuns la inmanarea premiului (un automobil), se intoarce catre gaina, pardon, nevasta-sa si o intreaba: "Fă! Ce culoare sa fie masina?"

Ok! Sa vedeeeeem! O tema a carei punere in pagina, dupa modul de jonglare al cuvintelor, ar lasa loc, in viziunea mea, de interpretari restranse la putin misoginul, intalnit si in unele statusuri de messenger ca "NU SUNT MISOGIN!!! Sunt sigur ca femeile sunt egale … intre ele!" (va dau adresa daca duceti lipsa de inspiratie si sunteti iubitori de statusuri "funny")
Eu cred in egalitatea in drepturi si chiar cred ca femeile sunt egale intre ele!
Mai pe scurt, Nosfer. N-ar mai fi interesant daca m-as opri numai la atat! Neah! Ce inseamna atat la je? Pai, spiritul meu critic a zis asa: asta ameteste ideile si fenteaza concluzia! Se joaca numai de-a arbitrul, ceea ce in cazul organizatorului e bine. M-am uitat la concurenta (ce naste din concurs, concurenta mananca) si am concluzionat ca se revine la spinoasa problema a taberelor si a rezbelului intre sexe. A la guerre comme a la guerre, misogini, feministe si restul care nu se incadreaza si prefera neutralitatea. In a treia categorie is si eu, dar cortul meu e unul in care de cele mai multe ori amuzamentul e lege. Cel putin pe aceasta tema. Uitati cateva perle din partea celor care se considera/sunt considerati/s-au scapat misogini, personaje stiute de toata lumea:
  • Gheorghe Hagi cand a trimis o ziarista la cratita;
  • Victor Orban cand a afirmat ca femeile din politica "ajung pe functii doar fiindca trec prin patul sefilor de partid"

Feministele, de cealalta parte, au un aer mai grav, deci: porcule, nesimtitule, badaranule..
Ar fi mai multe, gasiti si un top al lor ratacit pe undeva, plus o tocanita de siteuri/bloguri/forumuri numai pe aceasta problema. Unii/unele isi pun tot bagajul de cunostinte in sustinerea pozitiilor. Filozofie, psihologie, istorie, religiile si pozitia lor.. tot felul de abordari, de puneri in lumina a unor autori celebri din literatura universala, care pana la urma nu sunt/au fost/vor fi decat oameni, definitii, rahaturi plictisitoare si enervante de amandoua partile. E de cacao sa tot vezi lumea agitand un drapel pe care scrie Misoginism/Feminism si aratand cu degetul unii in ograda altora. Se tot bate moneda pe lipsa asta de maturitate. Am devenit serios! Pfffff! E de bine.. Mai uitam de crize financiare si evolutii valutare.

Concluzie : viata asa cum e ea acum, in care si eu si ea lucram in locuri diferite, fara sa ne vedem decat seara si in week-end-uri, nu merita ocupata cu niste stereotipuri, asa ca ma straduiesc sa nu fiu un porc, iar ea sa nu imi citeze din crizele misogine ale lui Schopenhauer. Femeile nu sunt egale intre ele! Oamenii sunt egali in drepturi!

Later edit : grabit sa imi bag nasul in studiul pentru examenele de la facultă, era sa uit scopul acestui articol - Going Pro! , desi eu ma multumesc cu patratica mea de FREE.

Cu LOL -ul de rigoare: contravaloarea premiilor nu se poate da in bani?!?

2 comentarii: