marți, 23 aprilie 2019

Câteva curiozități despre bijuterii...

Aurul este un metal prețios care a fost folosit în bijuterii de când oamenii au început să il descopere. Aurul pur este moale, strălucitor, galben strălucitor și ușor de modelat.

Aurul pur nu se strică. Dar, atunci când este aliat cu o altă bijuterie Atcom, celălalt metal poate păși și face toată piesa să arate plictisitoare până când este curățată și lustruită.

Salvați toate resturile de aur care sunt prea mici pentru a le folosi în bijuterii! Unii furnizori de bijuterii și fabricile de metale acceptă resturi de aur, pe care de obicei le puteți plăti în numerar sau credit pentru achizițiile viitoare de metale.

Completarea de aur se face prin aplicarea unui strat exterior de aur de 12k sau 14k peste un „miez” de alamă. Este o modalitate bună de a oferi bijuteriilor calitatea și frumusețea aurului, mult mai accesibil decât utilizarea aurului pur.

Plăcile de aur sunt, de obicei, fie 12k / 20 (ceea ce înseamnă că aurul de 12k este stratul exterior și este de 5% din greutatea totală a metalului), sau 14k / 20 (adică 14k aur este stratul exterior).

Stratul de aur este suficient de gros pentru a fi purtat permanent dacă este tratat cu grijă. Cu toate acestea, poate fi deteriorat prin șlefuire, așezare, utilizarea de compuși de curățare abrazivi sau prin utilizarea unor unelte neascuțite.

Plăcile de aur ar trebui să fie depozitate în saci cu fermoar pentru a evita zgârierea sau deteriorarea altor elemente dintr-o cutie de bijuterii.

Spre deosebire de aur, placarea cu aur înseamnă un strat de aur microscopic aplicat peste metalul de bază (de obicei, alama). Este o aplicație mult mai puțin permanentă decât cea plină de aur. Stratul de aur placat ultra-subțire se îndepărtează în mod inevitabil, dezvăluind metalul de dedesubt.

Aurul pur este de 24 de carate (abreviat la 24k). Pentru a face aurul mai puțin moale (și mai puțin costisitor), este adesea combinat cu alte elemente cum ar fi cupru, nichel, argint sau zinc. Cu cât aurul este mai puțin pur (cu cât mai mult de alt element este amestecat cu el), cu atât valoarea karate-ului este mai mică.

Aurul de 18k este mai puțin pur decât 24k, 14k este mai puțin pur decât 18k și așa mai departe. Puritatea aurului variază de obicei de la 10k la 24k.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu