sâmbătă, 20 aprilie 2019

Plăcerea de a alerga

Daca aveti ocazia de a petrece o vacanta de iarna intr-o zona cu plaje nisipoase, aveti ocazia sa schimbati cizmele și să mergeti desculti pe plajă. Trebuie sa tineti cont de criteriile de alergare pe plaja, si anume, nu alergati niciodata desculti, deoarece nu veti rezista caldurii nisipului si veti suferi arsuri.

Așa că, înainte de a renunța la asfalt in favoarea nicipului, luați notă de cateva sfaturi.

1. Incalziti-va picioarele

Rularea pe plajă va face ca mușchii picioarelor să fie expusi mai mult decat atnci cand alergati pe asfalt, deci este și mai important să va faceți timp pentru o încălzire dinamică care vizează lanțul posterior - adică: fandari în față, rotiri de șold, sarituri cu genunchii la piept. Și cu terenul neuniform, va trebui sa va pregatiti gleznele. Faceți unele rotiri ale gleznei așezate în ambele direcții.

Greutatile sunt, de asemenea, minunate pentru a lucra pe gama dvs. de mișcare, pentru a activa articulatiile și pentru a deschide flexorii șoldului.

2. Stabiliti distanta si viteza

Este atât de interesant și superb sa alergati de-a lungul oceanului, dar sa nu credeți că această exaltare va mari viteza. Viteza cu care obisnuiati a alergati pe asfalt va fi greu de suportat odată ce veti încerca acelasi ritm pe nisip. Schimbarea terenului si impactul mai mic al nisipului va face sa se simta ca si cum v-ati lega greutati la glezne.

Cand alergati pe nisip trebuie sa aveti niste pantofi de alergare mai usori, deoarece adidasii obisnuiti folositi la alergarea pe asfalt se vor simti mult mai grei.

Nu vă concentrați asupra ritmului de urmărire a fitnessului dvs., doar bucurați-vă de vederi. Dacă doriți să încorporați viteza, faceți acest lucru prin funcționarea într-un mod de exercitare percepută. Găsiți o viteză care se simte ca un exercițiu de 85%, știind că va fi semnificativ mai mic decât un ritm pe care îl veți menține pe o suprafață mai grea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu