joi, 28 octombrie 2010

Blog.Just Blog

Nu am excelat la capitolul comunicare verbala. Sunt cel care in mijlocul unei dezbateri aprinse, la care eram mai mult spectator, s-a ridicat din banca si a scris cu creta pe tabla "Vorba multa, saracia omului", in aplauzele colegilor. Pot vorbi mult fara sa spun nimic, sau pot sa tac si sa exprim totul.
De blog m-am apucat fara un motiv anume. Desi unii vad in asta o posibila sursa de venit si saliveaza la gandul miilor de euro pe care-i pot obtine in urma unor prestari de servicii, eu unul am ramas la statutul de blogger modest, in coltul sau de blogspot gratuit. Sa nu intelegeti ca am o problema cu cei care castiga din asta! Departe de mine gandul asta. Bravo lor si la mai mare! Ce ma deranjeaza insa la unii e incercarea de a se bate cu pumnul in piept si de a da lectii, de a emite reguli. Si pe mine ma deranjeaza cei care fac din spatiul asta o chestie de chestie, nu asa mishto k hi5, dar nu le bag pumnul in gura si cu atat mai putin voi intra sa-i citesc. Cum apar, tot asa dispar. Am cam trecut de perioada aia in care incercam sa-mi fac loc printre hormonii unora sau altora.
Am constientizat si acceptat faptul ca nu eu am inventat roata si ca indiferent de starea de spirit pe care o am nu eu sunt cel in jurul caruia se invarte Universul.
Mi-am adus aminte de o vorba Libertatea unuia se termina acolo unde incepe libertatea altuia. Cat intelege fiecare din libertatea pe care o are deja nu mai e treaba mea.
Pentru mine, blogger inseamna a scrie despre ceva, cineva, in limitele a ceea ce am scris mai sus. Mai mult atunci cand particip la SuperBlog, prin acceptarea (nu chiar cu sfintenie) unui regulament care presupune termene limita si mai putin atunci cand nu am in spate motivatia unui concurs. Mai inseamna sansa de a lua parte la diferite campanii, proiecte, de a da o mana de ajutor prin raspandirea lor. Este o ocazie buna pentru a cunoaste oameni prin intermediul a ceea ce exprima in scris, prin videoclipuri, poze, o sursa de informare in cazul in care sunt in cautarea a ceva. Am participat recent la completarea unui chestionar online in care blogurile apareau ca varianta de raspuns pentru mediile in care caut informatii despre un anumit produs sau serviciu pe care urmeaza sa-l achizitionez. Nu pot decat sa spun ca e de bun augur faptul ca s-a creat o senzatie de importanta a blogosferei in procesul decizional la unei persoane. Sunt oameni, specialisti care scriu si o fac foarte bine. Toata stima pentru cei care si-au adus contributia la aceasta reusita. Se stiu ei prea bine (a se vedea Zelist, a se citi articole recente, legate de blogosfera).
Nu stiu cum va evolua acest spatiu, dar privind la ceea ce s-a realizat pana acum, pot spune ca e pe drumul cel bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu