joi, 24 noiembrie 2011

Monitoare VIP si o serie de recomandari pentru ASUS

Asus PA246Q si PA238Q, pentru ca despre ele este vorba, sunt monitoare profesionale cu panou P-IPS (Professional In-Plane Switching) din seria ProArt destinate atat pentru lucru cat si pentru divertisment.
246Q
238Q

Trebuie sa recunosc faptul ca informatiile pe care le-am citit, initial in cautarea acelui PA236Q din enuntul etapei cu numarul 25 din SuperBlog2011, preluat de multi dintre participanti (voi reveni cu un update in cazul in care se va face lumina asupra modelului), informatii a caror sursa principala am dorit-o a fi site-urile romanesti de specialitate, au fost destul de zgarcite in ceea ce priveste cel de-al doilea model. Nici versiunea in limba romana a asus.com nu m-a ajutat prea mult, spre deosebire de primul (PA246Q). Doar ceea ce pare a fi un comunicat de presa preluat si transmis mai departe (Google says!) cuvant cu cuvant de multi altii. Ceea ce am scris se poate constitui intr-o recomandare pentru cei care se ocupa de versiunea autohtona a paginii producatorului. In mod sigur voi reveni cu completari la acest articol..

E greu sa nu-ti placa un produs cu specificatiile pe care le are cel mai scump model din aceasta serie, desi asupra unui utilizator entry-level in materie de monitoare  s-ar putea sa nu produca un efect notabil. La pretul pe care il are, devine o priveliste interesanta pe raftul magazinelor. Pentru mine strugurii sunt acri, iar imprimanta care l-ar putea inveseli, dandu-i de lucru, socializeaza cu restul cutiilor goale sau pline dintr-un colt de apartament special amenajat pentru colectia de ambalaje. Sper s-o repar pana la sfarsitul anului.

Sa vedem totusi cui i se adreseaza. In primul si in primul rand celor carora le place sa se joace cu reglarea scaunului. Sa nu-mi ziceti ca voi n-ati chinuit niciodata un scaun rotativ! Ii rog pe cei care impartasesc aceasta placere sa fie atenti la secunda 00:41 a filmuletului de prezentare de mai jos:


Designul ergonomic permite ajustarea usoara si precisa a monitorului pentru o vizualizare ideala, dupa cum se poate usor observa si in imaginea urmatoare:

Design Ergonomic

Fac din nou o paranteza mai lunga si va invit atat pe voi cat si pe cei din echipa PCNews.ro sau ro.asus.com sa ma corectati daca gresesc, insa e o precizare care se cere facuta pentru evitarea unei intelegeri eronate a celor patru moduri de ajustare: "swivel, tilt, pivot, and height adjustments". Pentru asta voi cita fragmentul gasit pe cele doua site-uri: "ecranul poate fi rotit la 90 grade (tilt) pentru o poziție ideală de vizualizare a documentelor de tip portrait." Imaginea care ilustreaza problema e luata de pe pagina modelului PA238Q, dar ma gandesc eu ca e un principiu valabil pentru amandoua. Cine se descurca mai bine in terminologie ar putea sa faca lumina asupra diferentelor dintre tilt (+20°~-5°) si pivot.

Mergand mai departe cu prezentarea functiilor pe care le incorporeaza, as mai aminti cateva cu tech-appeal (raman in raza de actiune a PA246Q)

  • ecran de 24.1"(61.13cm) 16:10
  • 1,07 miliarde de culori (10bit)
  • rezolutie de 1920x1200
  • FullHD 1080P
  • Ajustare culori pe 6 axe: R,G,B,C,M,Y
  • ASUS Smart Contrast Ratio 50000:1 (contrast dinamic mai bun)
  • Tehnologii: Trace Free (reducerea timpilor de raspuns), Color Rich, SPLENDID Video Intelligence 
  • Functie QuickFit
  • Picture-in-Picture 
  • Card Reader: SD, MS, MS Pro, MS Duo, xD, MMC,SM
  • 2 porturi USB 2.0.. 

..si multe altele la fel de interesante, specificatii care contureaza trasaturile unui monitor VIP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu