joi, 3 noiembrie 2011

Spectacolul lumii

Mi-am propus sa scriu despre libertate  intr-un mod care sa dea unui link mai mult decat statutul de.. nuca in perete, chiar daca va fi in dezavantajul uneia din cerintele ( creativitatea ) muma pentru unii, ciuma pentru altii in cadrul SuperBlog2011. Imi asum riscul.
Voi da articolului forma unui pre-interviu de angajare in cadrul firmei Autonom. Activand in sectorul serviciilor rent a car, echipa in cautarea unui reprezentant de vanzari s-a gandit la un set de trei intrebari.. putin altfel.

 1. Avand in vedere faptul ca termenul "autonom" poate fi asociat cu ideea de libertate ( AUTONÓM, -Ă, autonomi, -e, adj. Care se bucură de autonomie. Care este liber, care nu depinde de nimeni. Sursa: DEX 1998 ), cum intelegi aceasta legatura?

La mine conceptul de libertate isi are radacinile in copilarie si poarta chipul personajelor de desene animate  Tom si Jerry. La cei 9 ani, pe cat aveam in 1990, agitatia de la televizor, discutiile celor din jurul meu nu insemnau mai nimic. Multumirea mea venea din faptul ca s-a mai schimbat programul tv. E primul lucru care mi-a venit in minte, un aspect important in contextul a ceea ce voi scrie in continuare.
Tinand cont de puterea pe care o pot avea jocurile de cuvinte, de posibilitatea oamenilor, a clientilor, de a asocia, de a face legaturi, cred ca se poate construi pe seama acestui aspect, iar publicitatea e sevaletul ideilor bune de marketing. In mod sigur as construi o strategie de vanzari plecand de la neconventional. Piata de rent a car are nevoie de o abordare putin iesita din comun.

2. Privind la evolutia societatii, care e filozofia ta despre libertate? Apreciem sinceritatea!

Suntem inca in oglinda greselilor din trecut si o afirm din pozitia omului care isi trage concluziile din tot ceea ce s-a intamplat in jurul sau timp de 20 de ani. As vrea sa fiu mai optimist, insa ar insemna sa machiez o realitate pe care de cele mai multe ori o ascundem in desisurile cotidianului si in acele momente petrecute in sanul familiei sau langa cei apropiati.
Societatea perfecta nu exista, iar in privinta asta suntem cu totii de acord. Atunci cand vorbim de libertate e normal sa facem referire la un intreg, la o comunitate de oameni, la raporturile sociale ghidate de legi si principii mai mult sau mai putin etice si morale. E o tema complexa ce implica dureri de cap si eu nu incerc sa ofer raspunsuri. Poate doar sa ridic o alta serie de intrebari sau sa reafirm ceea ce au spus altii la randul lor. 

3. Suntem aproape siguri ca-ti place sa calatoresti. Ce film/documentar ti-a declansat aceasta pasiune?

Mi-a placut in mod deosebit serialul TV realizat de Ioan Grigorescu - "Spectacolul lumii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu