luni, 31 octombrie 2011

BlogMeet fara frontiere

Pasiunea pentru concursuri, pentru competitiile lansate in blogosfera ( ex.: SuperBlog2011 ), m-au determinat sa ma inscriu in cursa pentru castigarea unui voucher de calatorie ce includea, pe langa beneficiile oferite de cazarea intr-unul din hotelurile lantului international NH Hoteles, si participarea mea in cadrul unui BlogMeet international. Locul de desfasurare: Nice, Franta.


Google Maps

Regulamentul de participare, unul destul de stufos, obliga participantii detinatori de bloguri sa redacteze un articol, in engleza, pe o tema data: responsabilitatea sociala, cu accentuarea acelor elemente care trebuie sa stea la baza functionarii companiilor cu politici ECO. Un subiect destul de pretentios, cu miza pe creativitate si originalitate.

Perspectiva petrecerii unui week-end pe coasta Marii Mediterane, obiectivele turistice, cazarea de 4 stele oferita de NH Nice si sansa de a lua parte la un event ce avea sa adune bloggeri din diferite zone ale lumii, erau motive suficient de puternice pentru a dezlantui o tornada de idei.
Cautarea informatiilor, procesarea si apoi publicarea lor intr-un articol care sa bifeze acele chestii pe care le-am considerat importante, nu au fost cel mai greu de trecut obstacole; timpul trecut de la trimiterea lui spre jurizare si pana la anuntarea castigatorilor a fost o adevarata proba de rezistenta psihica. Tot citind blogurile inscrise, imi dadeam seama de lacunele existente in modul de abordare a temei... asa ca ma intelegeti cand va spun ce mare mi-a fost bucuria la citirea acelui email care ma anunta de marea realizare.

Drumul, intins pe mai bine de 19 ore, mi-a oferit suficient timp pentru a revedea notitele pe care le pregatisem pentru BlogMeet si pentru a mai inviora putin din cunostintele de limba franceza. Teoria ca teoria dar.. gramatica ma omoara.

Contactul cu personalul hotelului a fost unul extrem de placut, buna dispozitie avand darul de a mai estompa din oboseala condusului. Un fresh de zambete de care chiar aveam nevoie pana la o cafea a la francaise.

sursa: worldwidehotelsonline

Cu gandul la un dus revigorant si la gastronomia franceza, am urcat in camera rezervata pe numele meu. Aveam in gand ca, dupa incarcarea bateriilor, sa ma pun in tema cu tot ceea ce avea sa se petreaca in zilele urmatoare. Putina munca de teren.

Despre hotel citisem acasa cam tot ceea ce era de citit, punandu-ma in tema astfel cu serviciile si facilitatile oferite. Asa am aflat o seama de lucruri interesante, de principiul care statea la baza celui de-al treilea lant de pe batranul continent, pe segmentul business. 400 de hoteluri insumand 59.847 de camere situate in 25 de tari din Europa ( inclusiv Romania ), America si Africa, plus o serie de proiecte in curs de realizare, toate purtand eticheta conceptului "Wake Up To A Better World", tradus printr-o concentrare a atentiei asupra folosirii eficiente a resurselor Planetei. Un fel de Captain Planet al hotelurilor, daca va plac comparatiile.
Participarea activa in proiectele privind mediul inconjurator ale Comisiei Europene (GreenLight si Green Building ), acele intalniri la iarba verde, sub denumirea de "Ecomeetings", incurajarea reducerii emisiilor de CO2 prin asigurarea de puncte de reincarcare rapida pentru masini electrice, si multe altele, se incadreaza in profilul unui lant hotelier a carui poveste incepe undeva prin anul 1978.

Informatiile inmagazinate in memorie imi inlesneau procesul de acomodare. Spatiul in care ma aflam, ajuta din plin..

NH Nice

Inainte de a cobori la restaurant, am rasfoit, pret de cateva minute, hartiile gasite in mapa despre care fusesem informat ca se va afla in camera. Continea un fel de program pentru BlogMeet si cateva informatii legate de sala, participanti, numere de telefon. Chestii de organizare. Oricum, a doua zi urma sa ne intalnim cu cel care coordona totul. Orele si zilele ce urmau aveau sa fie ocupate aproape in totalitate cu intrarea in rolul de turist.

***

                          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu