joi, 27 octombrie 2011

AMD Radeon™ Dual Graphics

Advanced Micro Devices

Prin 2008 ( AMD The future is fusion ) lamuream cateva aspecte legate de criteriile care pot sta la baza achizitionarii unui produs aflat sub "umbrela" brandului in discutie. Destul de "curat" articolul respectiv, fara prea multe detalii. Am fost destul de zgarcit ce-i drept, scuza de sacrificiu fiind de ordin profesional. Faptul ca nu lucrez in domeniul asta, atarna greu in bagajul de cunostinte, implicit asupra folosirii termenilor specifici. Nu are rost sa ma postez in rolul cuiva care poate veni cu o argumentatie solida. Nu am pe ce sa construiesc, din pacate, insa va pot face o prezentare scurta si la subiect pe baza a ceea ce mai citesc, trag cu urechea pe la altii.

Etapa cu numarul unsprezece din SuperBlog2011 aduce in prim-plan un sponsor cu vechime in aceasta competitie, apreciat pe masura implicarii sale in blogosfera. Desi tind sa cred ca podul departamentului marketing al AMD Romania este plin de o anumita cantitate de complimente, strecor si eu o Chapeau bas pe langa "Multumim AMD pentru implicare!" al celor de la pcnews.ro.

Tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics

Destinata exclusiv platformelor AMD, tehnologia isi face numarul magic mizand pe puterea combinata a performantelor APU (Accelerated Processing Unit) AMD Seria "A" cu placile video AMD Radeon™ HD 6000 series.

Dual Graphics Solutions


Daca v-a lasat impresia unei tehnologii careia ii cam place sa se repete, terminologic sunteti cu un pas mai aproape de a elucida principiul care sta la baza inovatiei. O dualitate careia i se vor "inchina" sute de mii, poate milioane de pasionati in ale stoarcerii performantelor deja demonstrate de "necredinciosi" pe altarele testelor ( 3DMark Vantage – Performance Benchmark ) si review-urilor.

Inainte de a intra in contact cu asa ceva, trebuie retinute cateva aspecte definitorii:
  • Exclusivitatea se aplica nu numai platformelor-mama ci si sistemelor de operare pe aripile carora va lasati purtati secunda cu secunda. Toata minunatia asta "is available on Windows® 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows® 7 Home Premium, and/or Windows® 7 Home Basic OS." ( via amd.com/us ), asta ca sa ii dau un caracter oficial. In ceea ce priveste utilizatorii OS Linux, acestia trebuie sa aplice manevra Heimlich asupra Xserver, desi cred ca ar fi mai bine sa urmeze instructiunile incluse in pachet decat sa se ia dupa mine.
  • AMD Radeon™ Dual Graphics a fost conceput pentru  DirectX® 11 & DirectX® 10, cu toate avantajele ce decurg din aceasta ( rularea fara probleme a aplicatiilor 3D, calitate video ridicata, optimizarea consumului, s.a. ).
Oricum ar fi, alegerea celei mai bune si potrivite solutii ii apartine clientului. AMD nu face altceva decat sa-i orienteze pasii, oferindu-i OPTIUNI printr-o interfata usor accesibila. M-am jucat putin, iar rezultatul arata cam asa:


Cert e faptul ca mi-ar placea o pagina destinata exclusiv ( boala grea! ) utilizatorilor din Romania, dar asta tine de niste factori pe care pot doar sa-i intuiesc.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu