luni, 24 octombrie 2011

Halloween Weekend (I) - Secretul

Totul a inceput cu planificarea unei iesiri in natura, un weekend ce se dorea a fi o experienta de neuitat, departe de zgomotul civilizatiei, telefoane, sedinte, sefi. Nimic neobisnuit pana aici. Trei cupluri cu chef de distractie, putina adrenalina, fiecare avand optiunea de a invita inca o persoana. Conditiile de cazare erau cat se poate de convenabile, locul ales fiind ideal pentru ceea ce avea fiecare in gand sa faca. Decizia de a invita inca trei prieteni venise dupa ce administratorul cabanei le oferise o reducere avantajoasa pentru un grup mai mare. Cu cat erau mai multi cu atat era mai bine pentru buget; cheltuielile legate de transport si alte chestii care intrau la comun urmand a fi calculate astfel incat toata lumea sa fie multumita. In plus, centrul de inchiriere si vanzari echipament sportiv si solutii de transport Aventuria le facuse un discount bunicel la suma totala. Planul, unul cu greutate, a cuprins doua caiace Capri, patru biciclete mountain bike, o cutie portbagaj, barele si suportii necesari, si tot ceea ce se potrivea programului pe care il stabilisera.


aventuria.ro


Vremea se anunta buna pe weekend si aveau de gand sa profite la maxim de accesul la lac, de salbaticia locului, cabana fiind situata la poalele muntilor, departe de tumultul orasului. Oaza de liniste pe care si-o doreau de ceva vreme. Poate prea multa liniste..

Adevarata aventura abia acum incepe. Bagajele, drumul, opririle la poze, cafele, tigari, playlisturile cu No Mercy si Bon Jovi sunt detalii, imagini, sunete ce se sting in ceata ce imbratiseaza lacul intr-o dimineata apasata inca de amintirea unei nopti pe cat de scurta pe atat de incarcata de umbre.
Venirea lor avea sa declanseze o serie de intamplari ce nu faceau parte din planul initial. Lacul ascundea un secret ce avea sa schimbe cursul evenimentelor, aruncandu-l intr-o directie cu totul diferita. Daca ei au venit pentru un film de aventuri, altcineva a considerat ca ar merge mai bine un thriller.

Pe masura ce decorul idilic incepea sa prinda contur, primul martor al inceputului de zi isi facu aparitia pe terasa din fata cabanei, facand cateva miscari de inviorare, moment intrerupt de ceva ce-i atrasese atentia prin forma neclara si viteza cu care se strecura printre copaci. A disparut la fel cum a aparut.

 " - Vreun animal..", isi zise.

"- Victore, e gata cafeaua..", se auzi o voce.
Lumea incepea sa se trezeasca. Desi era inca devreme, aerul curat de munte parea sa functioneze ca un ceas desteptator. Rand pe rand se adunasera la o portie de cafeina.
"- Unde e Vlad?", intreba Victor despre unul din cei trei prieteni invitati.
In momentul acela se deschise usa si intra cel ce lipsea de la "apel". Era imbracat in echipament sportiv, cu gluga pe cap, iar dupa ritmul in care respira se putea trage concluzia ca a fost la jogging.
"- Oooo! Ce matinal ai fost!", zise Corina

"- Obisnuinta, Corina. Obisnuinta, iar cand schimb locul ma trezesc mai repede decat o fac de obicei acasa. Am avut impresia ca s-a trezit cineva inaintea mea..", ii raspunse Vlad
In mai putin de doua ore, dupa un mic-dejun animat de discutiile legate de programul zilei, toata lumea era pe picior de plecare. Se formasera doua echipe. Prima echipa, cea a biker-ilor, avea sa puna la incercare mtb-urile inchiriate, urmand ca mai tarziu sa se alature celor care mergeau cu caiacele.

***

Un tipat a taiat linistea, venind dinspre lac, facandu-i pe cei patru biciclisti sa se intoarca din drum. Ceva s-a intamplat..

"Bugetul" de cuvinte alocat, face ca povestea, dezvaluirea misterului, a secretului ascuns de lac, sa depinda de enuntul viitoarelor probe ale Aventuria.ro, sponsor al SuperBlog2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu