duminică, 16 octombrie 2011

Asus K53SJ - tehnologie si confort

AND-ul ASUS

 
(sursa imagine: ro.asus.com)

ASUS continua sa ramana un punct de referinta  in sistemul dupa care ma ghidez atunci cand sunt pus in situatia de alege un laptop/notebook, si nu numai. Un bun raport performanta-pret, design incununat cu numeroase premii, pentru cele mai pretentioase gusturi, incorporarea celor mai inovative si utile tehnologii, interesul pentru protectia mediului, fac din acest brand un competitor extrem de dinamic pe piata portabilelor.

"Designul inovator al produselor este inscris in AND-ul ASUS. Echipa noastra formata din 100 de proiectanti internationali, care provin din medii culturale diferite, urmareste cu pasiune sa imbine forma si functia in moduri simple, dar puternice si cu stil. Fiecare produs ASUS preia spiritul marcii noastre, privind inspiratia, perfectionismul si respectul pentru mediu. Primirea premiilor red dot design dovedeste ca suntem in ton cu aspiratiile comunitatii de designeri, precum si cu dorintele utilizatorilor”, Tony Chen
ASUS K53SJ-SX180D
(sursa imagine: koyos.ro)

Dispunand de procesorul Intel® Core™ i3 2310M cu frecventa de 2.10 Ghz, asociat cu placa video dedicata NVIDIA GeForce GT 520M, memorie DDR3 cu capacitate maxima de 8GB, HDD de 500 GB cu interfata SATA, laptopul se adreseaza categoriei mele de utilizatori (Home, mai pe limbaj comercial), genul de oameni dezordonati care deschid n aplicatii in acelasi timp si ajung sa abuzeze de combinatia salvatoare a Ctrl+Alt+Del. Fie ca vorbim de gaming, aplicatii pretentioase - stim prea bine la ce nivel au ajuns cerintele dezvoltatorilor - sau despre lucrurile mai marunte cum ar fi vizionarea filmelor online, browsing, toate acestea stau cu "mana intinsa" si cer resurse, moment in care intra in actiune tot ceea ce am insirat putin mai sus, procese ajutate de buna voie de celelalte elemente integrate intr-un tot unitar de numai 2.6 kg, estetic ordonate intr-o textura de aluminiu.

K53SJ sta destul de bine la capitolul alimentare (baterie: Li Ion 6 celule). Testele realizate de cei pe mana carora a ajuns pentru mai mult decat o lista pe seama carora sa poti dezvolta un review, au scos la iveala rezultate foarte bune pentru un model multimedia cu diagonala de 15.6 inch si rezolutie de 1366 x 768. 3 ore e mai mult decat acceptabil in conditii normale de utilizare.

Va spuneam la inceput de premiile primite pentru design si despre tehnologiile inovative.Nici modelul in discutie nu face rabat de la aceste principii, incercand sa ofere utilizatorilor o experienta deplina. Tastatura Chiclet cu taste late care nu retin praful, tehnologia IceCool, un artificiu de constructie destul de interesant, responsabila cu temperaturile joase pentru palm rest si suprafata de tastare si tehnologia Palm Proof ce distinge intre contactul cu palma ci cel cu degetul pentru evitarea inserarilor accidentale, alaturi de tot ceea ce caracterizeaza aceasta serie K, intregesc un dispozitiv portabil cu greutate in lista mea de comparare. Am incercat si m-am convins.

Pret si evident site recomandat de mine pentru promotia si cadoul oferit: Pret vechi - 2.519 RON; Pret nou- 2329 RON (TVA inclus). Detaliile despre cadou (valoare: 89 RON) si o lista mai larga cu specificatii gasiti pe koyos.ro.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu