joi, 27 octombrie 2011

Avertizare frauda

Mesajul primit astazi m-a pus in garda fata de activitatea unor persoane cu un simt mai dezvoltat al "mirosirii" oportunitatilor adiacente concursurilor existente, iar balta are destul peste.
Interesul meu e sa-l dau mai departe spre luare-aminte:

"Va informam ca in ultima perioada ne-a fost semnalata activitatea unor persoane care pretind a fi reprezentanti Nestlé. Sub o identitate falsa, acestea contacteaza diverse persoane pe care le declara castigatoare ale unor mari premii si pretind sume de bani in vederea intrarii in posesie a acestor premii.
Nestlé nu cere plata unor sume de bani si nici alte beneficii pentru intrarea in posesia premiilor.
Pentru protectia dumneavoastra, in cazul in care sunteti contactat de o persoana in numele Nestlé si va sunt cerute date personale sau orice alte informatii va recomandam sa:
  • NU EFECTUATI PLATI CATRE ACESTE PERSOANE
  • identificati daca intr-adevar ati participat la promotia respectiva
  • solicitati regulamentul de desfasurare a promotiei
  • nu furnizati nici un fel de date cu caracter personal nici in cadrul convorbirii telefonice si nici in cazul in care vi se solicita acest lucru prin e-mail, posta sau SMS in cazul in care nu ati participat la promotia mentionata.
  • verificati daca sunteti intr-adevar castigator accesand punctele de informare ale promotiei precizate in regulamentul campaniilor promotionale la care ati participat.
  • va adresati organelor de politie in cazul in care, in urma verificarilor de mai sus, ati identificat o tentativa de frauda.
In cazul in care doriti informatii suplimentare despre campaniile noastre sau aveti suspiciuni privind informatiile care vi se solicita, va rugam sa ne contactati la Infoline 0800 8 NESTLE (0800 8 637 853), linie telefonica gratuita apelabila din orice retea nationala fixa si mobila, de luni pana vineri, intre orele 09.00 - 18.00 cu exceptia sarbatorilor legale."

Sunt aproape sigur ca multi dintre voi sunteti la curent cu genul asta de "activitati", nu atat din online, cat prin intermediul mesajelor primite pe telefon. Credeti-ma ca mai sunt, inca, destule persoane care cad destul de usoar in aceasta capcana. Penultima tentativa care mi-a fost adusa la cunostinta de cineva din familie, avea legatura cu cei de la SuperBingo Metropolis, desi persoana vizata nu cumparase niciodata bilete la acea emisiune-concurs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu