miercuri, 26 octombrie 2011

Amintiri din viitor



"Daca rapoartele, dosarele, notele de lucru reuseau sa-l oboseasca, putea sa-si conecteze Newspad-ul in circuitul informational al navei si sa parcurga astfel cele mai recente rapoarte de pe Terra. Unul cate unul, ziarele mai importante i-ar fi trecut prin fata ochilor; cunostea pe de rost codurile celor mai importante dintre ele, nefiind nevoit sa consulte lista de pe spatele aparatului. In memorie ar fi retinut pagina de titlu, cercetand cu rapiditate articolele care l-ar fi interesat. Fiecare din ele avea o referinta din doua cifre, la tastarea carora dreptunghiul de marimea unei marci postale s-ar fi extins la dimensiunile ecranului, inlesnind o lectura comoda. La sfarsit, aparatul ar fi reluat automat prima pagina, oferind posibilitatea selectiei unui alt comunicat." (Arthur C. Clarke - "Odiseea spatiala 2001", 1968)


Stiu! E un citat luuung, dar mi s-a parut mult prea interesant si mult prea potrivit in economia celei de-a zecea etape din SuperBlog2011. O incercare de a lamuri cea mai veche mentiune a unei tablete [ "un tip constructiv al unei game de calculatoare portabile si mobile (= conectabile fara fir la reteaua de telefonie mobila ) numite in general tableta, cu specificul ca sunt concepute în special pentru accesarea Internetului si afisarea de continut multimedia", conform wikipedia] intr-o carte. Stiu! O paranteza muuult prea lunga. Considerati-o o "incalzire" a imaginatiei, o incursiune intr-o poveste usor fantastica in care guest star este Asus Eee Pad Transformer.


Transformer



Neville: "God didn't do this. We did!" ( "I Am Legend" - 2007 )

     O noua zi "infecta" intr-un New York aproape parasit, cu strazi si cladiri triste. Doar vantul suierand pe la colturi acele "I wanna wake up in a city/ That doesn't sleep/ And find I'm king of the hill/ Top of the heap" ii mai puteau aminti de stralucirea ce acum tinea de trecut. Un trecut mult prea dureros pentru Neville. "Look, Daddy, it's a butterfly!" ii staruiau in minte, chinuindu-l.. O stare din care-si revenea cu greu, o realitate pe care ar fi vrut sa o ignore. Dar nu putea.. Ar fi insemnat sa capituleze, sa arunce pe geam toata munca ultimilor trei ani, iar timpul.. Timpul nu era deloc in favoarea lui. I-o aminteau in fiecare noapte acele creaturi nefericite, victime ale bolii care a sters tot ceea ce era.. uman, si pe care ar fi vrut, prin testele facute in laborator, sa le vindece. Era de datoria lui sa incerce tot ceea ce-i statea in putere.
    Intra in incaperea amenajata pentru gasirea antidotului si arunca o privire asupra cobailor sai. Nimic nou deocamdata. Bacteria era la fel de feroce, provocand o mutatie genetica ireversibila, rapida. Deschizandu-si tableta Asus Eee Pad Transformer isi adanci gandurile in ecranul IPS, revizuind ceea ce-si notase in zilele trecute. Polaris® Office® 3.0 il ajuta enorm de mult sa tina evidenta a tot ceea ce realizase in ultima perioada. Era important pentru el sa se organizeze cat mai bine, sa nu omita ceva ce i-ar fi dat totul peste cap. Cele 16 ore de autonomie a bateriei, cu statia de docking atasata, ii erau suficiente pentru a nu-si face griji privind timpul pe care il putea aloca notarii, stocarii acelor informatii relevante pentru ziua respectiva.
La un moment dat se opri. Gandurile ii zburau inapoi in trecut, fara sa incerce catusi de putin sa le opreasca. Franturi de imagini. Secunde, minute in care singuratatea il lovea cu ceea ce avea mai puternic, intr-o liniste acompaniata doar de zgomotul fin al procesorului dual-core NVIDIA® Tegra™ 2 de 1.0 GHz.
    Isi reveni din reverie, trezit de lumina tot mai slaba din incapere. Intunericul era un permanent motiv de neliniste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu