vineri, 21 octombrie 2011

Si elefantii au cont pe facebook



Cea mai incitanta fraza care poate fi auzita in cercetarea stiintifica, cea care anunta noi descoperiri, nu este "Evrika!", ci "Ce ciudat..." (Isaac Asimov)

In urma cu ceva ani, ani buni, eram fascinat de literatura Science-Fiction. Legitimatia de acces la biblioteca orasului imi alimenta aceasta pasiune. Pe atunci nu aveam calculator si nici nu ma puteam lauda cu o grila de programe atat de consistenta pe cat este acum.Vremuri faine! In trecerea lor anii au mai spalat din "culoarea" timpului liber, facandu-l tot mai sters, mai "transparent". Nu am renuntat la aceasta pasiune, de a citi, doar ca e direct proportionala cu ceea ce o poate pune in miscare si acel ceva e tot mai.. putin. Timpul e o cantitate relativa..

Suntem in anul 2031, intr-o dimineata ploioasa de toamna tarzie. Pana si cafeaua are gust de amintiri, desi aparatul raspunzator de mirosul placut din camera (de laudat posibilitatea de a intensifica aromele) imi atenueaza din melancolie. Stilul Contemporan e la moda, chiar adaca are si el neajunsurile lui. Gustul sotiei in materie de decoratiuni primeaza. Nu e de domeniul meu.

Poate va intrebati cine e elefantul din titlu. Tot o incursiune in trecut poate face lumina. Profesoara de franceza si reactia ei la efectul avut de calculator si internet asupra copilului, e elefantul meu. Considera (profesoara) ca evolutia tehnologiei o va transpune in pozitia patrupedului prea batran si prea lent pentru a mai tine pasul cu turma. Inca mai are cont pe reteaua de socializare, desi are o varsta. S-a adaptat.

Mi-e greu sa ma desprind de fotoliu. Ziua libera, una dintre putinele avute in ultimul timp, e alocata cautarii unui cadou pentru ziua de nastere a sotiei. Conectat prin comenzi vocale la sursa imensa de pagini cu cadouri, ma las prada succesiunii de imagini si oferte pe care le primesc pe baza cautarii dupa cuvinte cheie ca: original, bijuterii, promotii, reduceri. Ultimele doua au aparut ca urmare a depasirii bugetului pe rezervarea Golden, pentru doua persoane, la Retro Spatial Restaurant-ul deschis recent de una dintre companiile aeronautice spatiale. Aveam in gand un scenariu memorabil si imi lipsea.. ceva care sa dea planului stralucirea unei bijuterii Swarovski.

Nu stiu daca a fost culoarea predominanta a siteului sau numele care te duce cu gandul la Aurora Boreala, sau faptul ca am "lucrat" pentru ei in 2010. M-am oprit la Borealy dintr-un motiv, si anume acela al adoptarii aspectului retro, artificiu care s-a potrivit ca o manusa in contextul de mai sus. Tematica era geniala.
Imbinarea elementelor de grafica x3D, ajutate de ultimele tehnologii holografice, cu cele clasice, faceau din prezentare o experienta interesanta, placuta vizual. Au facut o treaba buna prin cooptarea in echipa a unor specialisti deco&design. Acel oldies but goldies e omniprezent chiar si acum.
 Alegerea finala arata astfel:


Am salvat si inchis sesiunea de cumparaturi, multumit de alegerea facuta. La urmatoarea aniversare voi sti unde sa caut.

Articol din cadrul etapei cu nr. 7 din SuperBlog2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu