duminică, 30 octombrie 2011

Scenarii

Draga cititorule in articole SuperBlog2011, nicicand lupta dintre procesoare si neuroni nu a fost mai mediatizata in blogosfera, factiuni dintr-a doua tabara coalizand pentru realizarea unui "moft" de Cartea Recordurilor. Pana la Everest mai e doar un.. overclocking. Imaginea si videoclipul de mai jos fac cat o mie de cuvinte.

http://hwbot.org


          

Voi trece peste polemicile legate de ceea ce ne rezerva viitorul, de suprematia robotilor asupra creatorilor, de level-ul la care vor ajunge procesoarele, incercand o abordare "de sezlong", relaxata, dar fara a depasi prea mult granitele acestui subiect ( neuroni vs. procesoare ). Personaj principal ramane omul modern - ar fi fost culmea sa nu fie asa, din moment ce el e capul tuturor rautatilor bine-intentionate - secondat de feţele pe care le poate lua progresul tehnico-stiintific.

Scenariile propuse arata cam asa:

  1. La o "bere" cu un.. robot
  2. Primul robot care a plans la "Titanic"(filmul)
La o "bere" cu un.. robot

Sambata seara, meci, teren de fotbal inchiriat, un motiv de a mai bea o bere. Prietenul purtator de procesor, dotari High tech, bautor inrait de heliu lichid si pasionat de sportul rege, in mod special, facea parte dintr-o generatie noua de roboti. Meciul a fost unul destul de disputat, echipa care NU l-a avut in componenta pierzand fara sa dea un gol. Robotul-fotbalist a stat in poarta. Acuzatiile de superioritate tehnologica au fost puse in umbra si rezolvate la masa verde. Ce-i drept, intentia grupului a fost sa-l puna ca arbitru, dar tipul era sa faca scurtcircuit de suparare, si astfel s-a ajuns la dat cu banul si la alegerea celei mai convenabile pozitii de pe teren.
Racorirea spiritelor s-a facut intr-o locatie destinata microbistilor. Daca la inceput discutiile au fost in jurul meciului, cu critici si laude deopotriva, ulterior ele au alunecat catre domenii mai putin obisnuite pentru cadrul respectiv. De la fotbal la nanotehnologie si robotica nu a fost decat un.. pahar in plus.
Sa va fac un rezumat. A fost ca o noapte petrecuta in birourile Discovery Communications alaturi de Jay Leno.


Morala: oricat de utila, interesanta, uimitoare se va dovedi tehnologia in viitor, important e cine va sta cu degetul pe butonul de ON/OFF.

Primul robot care a plans la "Titanic"

Un Adam si o Eva vor exista in evolutia asta, doar pentru ca istoriei ii place sa se repete, imbunatatind doar jucatorii.

Daca am avut un "purtator de procesor" in povestea scurta de mai sus, era normal sa avem si versiunea feminina. Cadrul difera de data asta: o petrecere in pijamale. Nu stiu ce nume sa-i dau, insa ma gandesc eu ca inventatorii vor da dovada de mai multa ingeniozitate decat in cazul Ucroa. Totusi, pentru a evita niste chestii, ii voi spune Eva, iar daca preferati, in primul scenariu am facut cunostinta cu Adam.

Organizarea petrecerii a purtat amprenta Evei. Nu i-a fost greu sa gaseasca cea mai buna varianta pentru ca noaptea sa fie de neuitat, accesul la world wild web (sic!) oferindu-i o viziune clara asupra modului de abordare. Dispunand de o baza larga de date alaturi de capacitatea de a face profilul prietenelor sale doar prin observarea lucrurilor care le inconjoara acasa, a schitat in cateva linii o lista de cumparaturi. Muzica, filmele, mancarea, bautura si cateva surprize. Desi sentimentele erau in beta, furnicaturile din procesor o faceau sa se simta.. umana.
Momentul cel mai interesant a fost la "Titanic", unul din filmele alese, cand pe obrazul Evei a aparut ceea ce parea a fi lichidul produs de glandele lacrimale.
A doua zi era pe toate blogurile, retelele de socializare si in istorie.

Concluzie: lipseste o morala. Va las pe voi sa o alegeti pe cea potrivita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu