Pacient in actiune |
Buna! Sunt Daniel si sunt bolnav de nostalgie. Sunt deja cateva ore de cand nu m-am mai atins de specialitatile din Banat, desi atunci cand sotia doarme, ma mai furisez la frigiderul Arctic, cadou de nunta de la soacra-mea, in miez de noapte, si imi mai tai o feliuta mica, mica, mica din muschiuletul file deosebit de apetisant.
banatbun.ro |
Totul a inceput cu citirea articolelor din SuperBlog2011 si cu "savurarea" numai vizual, desigur, a pozelor facute la evenimentele real,- Hypermarket Romania. Nu de putine ori m-am trezit transpirat din cosmaruri in care eram fugarit de domnisoare cu platouri pline de mezeluri de Sibiu, carnati de Plescoi, cascaval de Dobrogea, cascaval afumat Bradet, intr-o mana, iar in cealalta afisand pancarte pe care puteam citi lozinci gastronomice: " Mananci sanatos, traiesti sanatos", "Incurajezi producatorii locali", "Stii ce consumi". De fiecare data reuseam sa ma ascund printre rafturile celor de la real,- si tot asa de fiecare data o luam de la capat. Ma trezeam, ma spalam cu apa rece, luam o gura de suc Cico, Brifcor sau apa Borsec si ma intorceam tulburat catre salteaua Relaxa ( "Vrei sa-ti multumesti nevasta? Cumpara saltea Relaxa!" ), la perna umpluta cu pene de gasca de la bunica de la Gastesti. Credeti ca reuseam sa adorm? Nuuuuu.. Nu inainte de a ma desfata cu o bucata de ciocolata Rom furata de la bucatarie. Daca nu mai era muschiulet, ce era sa fac?!
La serviciu era si mai rau. Pauzele de masa si de cafea erau un chin atunci cand venea vorba de copilarie, de mancarea de acasa. La un moment dat ma vedeam cu farfuria plina de cozonac in fata, cu cosul plin de mere Bot de iepure, uitandu-ma la Viata Satului. Iar acolo despre ce credeti ca se discuta? Despre..? Despre.. ? Despre procesul de afumare al sunculitei.
Odata ajuns acasa, sotia imi povestea de ultimele aparitii in materie de cosmetice de la Farmec si brusc imi aduceam aminte, din nou, de perioada copilariei, de mirosul de sampon de urzica si otet ametit cu apa pentru clatirea parului.
Nu exista scapare, exista doar acceptare si consiliere de specialitate facuta de producatorii locali, cei mai in tema pe marginea acestui subiect. Ii puteti intalni mai pe la toate targurile traditionale organizate in tara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu