joi, 25 octombrie 2012

Cat ai zice Search Engine Optimization de la coada la cap

Atunci cand ai in fata produsul finit, totul pare extrem de simplu. Il iei, il intorci pe toate partile si te "folosesti" de el. Atentie! Nu ma refer la cumpararea unui obiect sau a unui serviciu, ci la simpla lor evaluare din confortul caminului, desi cea de-a doua o poate foarte usor precede pe prima. O sarcina extrem de placuta atunci cand am in colimator un expert in WEB DESIGN, un creator de site-uri, magazine online la cheie, toate "garnisite" cu o portie mare de optimizare SEO - itexclusiv.ro. Un pachet de servicii extrem de consistent alaturi de un portofoliu de clienti care confirma calitatea serviciilor oferite de prin anul in care puneam bazele acestui blog (2008, mai exact) si pana in prezent (Perla Covasnei, Kodak Cinelabs Romania si multi, multi altii).

Scenariu: imi trebuie mobila, electrocasnice, tot felul de maruntisuri pentru amenajarea unui apartament. Pe langa ele sunt interesat si de anumite servicii de transport local. Am banii, insa nu am suficient timp liber pentru a umbla prin oras si a vedea efectiv, la fata locului, ofertele pe care le pun la dispozitie, conform dorintelor mele. Nu de putine ori mi s-a intamplat, cu o ora inainte de inchidere, sa nu mai gasesc pe nimeni in magazinul respectiv, desi pe usa scria clar Deschis/Open. Timp irosit, bani cheltuiti degeaba pe transport si nervi. Cu ultimii stau destul de bine pentru ca, oricum, pierderea e mai mare de partea comerciantului. Sunt destule alte oferte si destui alti oameni care au inteles ca respectarea unor principii simple, dar esentiale, tin in picioare o afacere oricat de mica ar fi ea. Bun! In astfel de situatii apelez din ce in ce mai mult la mediul online, deschis nonstop, accesibil atat de acasa cat si de la serviciu (tableta, smartphone, laptop). De acest aspect au devenit constienti din ce in ce mai multi mici intreprinzatori. Unii ii spun adaptare la cerintele pietei, un loc destul de aglomerat in ultima perioada. Plecand de la aceasta ultima observatie, se ridica o serie de intrebari la care pot oferi raspunsuri oamenii pasionati de acest domeniu, o echipa care-si stoarce neuronii atunci cand vine vorba de: creare site, hosting, grafica personalizata, consultanta, asistenta, promovare si multe alte dulcegarii.

Cine? Cum? In ce conditii? si lista poate continua, sunt dileme a caror rezolvare ii intereseaza mai mult pe cei carora un statut de PFA, SRL sau persoana juridica le provoaca o placere deosebita. Dileme, intrebari la care puteti gasi ac de cojoc accesand serviciile celor de la IT eXclusiv, foarte generosi si corecti gramatical in detalii.
Cu siguranta lumea nu a inceput si nu se sfarseste in online, cu siguranta voi folosi toate resursele pe care le pun la dispozitie atat mediul virtual cat si cel offline. Nu pot si nici nu imi permit sa intocmesc planul cuiva de afaceri, dar daca tot oferi un produs bun, niveleaza-mi drumul de acces si iti voi fi recunoscator in cel mai comercial mod posibil.

Apropo.. Scenariul e cat se poate de real, cautarea lor, a mobilierului, electrocasnicelor, maruntisurilor, e cat se poate de online, chiar si in concediu, iar search engine optimization ( SEO mai pe scurt) de la coada la cap se citeste: sǝɐɹɔɥ ǝubıuǝ odʇıɯızɐʇıou (a se rezolva de la dreapta la stanga).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu