joi, 11 octombrie 2012

Promisiuni Anonime

Da! Chiar există. E printre cele mai vechi comunitaţi dintr-un univers tangent, avându-şi apariţia şi evoluţia strâns legată de cea a omului. Pe scurt: omul este membru fondator şi membru onorific prin puterea Primului Cuvânt. Comunitatea este formată în principal, după cum îi spune şi numele, din promisiuni, dar nu orice fel de promisiuni, ci din cele neonorate. Acum.. să nu vă gândiţi la cifre astronomice legate de numărul lor. Fără niciun dubiu, avem în faţa noastră un grup niţel exclusivist, format din "personalităţi" ale domeniului, din cele care au trecut un test psihologic menit să mai dea o şansă numai celor care merită. Nu am acces la mai multe informaţii privind respectiva evaluare, google se face că nu ştie nimic, probabil e ceva Top Secret.

E un proces interesant care începe în momentul în care s-a atins termenul limită al unei promisiuni sau, la fel de grav, a fost încălcată într-un mod abuziv de către una din persoanele implicate în proces. Prima etapă e marcată de formarea unei bule de aer. Ca să aveţi o imagine mai apropiată de realitate, e ceva asemnător cu o bulă de săpun.. una cu conştiinţă.
De aici încolo drumul e supus hazardului, călătoria ei fiind o.. ce-ar fi să vă faceţi o cafea cu parfum de gânduri optimiste sau un ceai călduţ ca o zi de mai târziu şi să vă pregatiţi pentru o lectură "de-ar fi".. E o poveste care trebuie însoţită de o stare de bine.

Câte bule, atâtea istorii. Mă voi opri doar la una dintre ele, desprinsă dintr-o promisiune oarecare, una serioasă, desigur, nu din cele gen : "promit să nu m-ating de tortul super-delicios cu multă, multă ciocolată"
Respectabilul angajament (am folosit un sinonim pentru a evita repetiţia) zăboveşte o perioadă de timp pe lângă cel care l-a emis, bântuindu-i existenţa, enervant la început, palid spre plictiseală mai apoi. Nebăgat,-ă în seamă, sătul,-ă să tot dea târcoale, pleacă, într-un final, prin lume..

***

" - Salut!
  - Salut! (zgomot scurt de scaune)
  - Sunt promisiunea A589615675..... (dupa fix o oră) .. 10023XX şi sunt, ca şi voi, neonorată. Dacă la început eram încrezătoare în viitor, cu timpul am cedat depresiei. Ajunsesem să-mi caut alinarea în aburii fabricilor de băuturi spirtoase şi în aerisirile încăperilor destinate fumătorilor.. Asta până am dat de voi. Acum mă simt mai bine..
 (aplauze lungi) "

Adevărul e că scurta "discuţie" de mai sus ascunde, printre rânduri, rezultatele unei terapii intensive cu un mix ciudat de şedinţe, alternând de la vizite în unele instituţii ale statului (nu dau nume) şi până la, reversul medaliei, orice loc renumit pentru respectarea promisiunilor, fie el şi magazin online. O "aventură" care a dat rezultate, un soi de duş cald-rece, cald-rece, cald-rece..

"Morala" rândurilor de mai sus: SuperBlog2012  încearcă, prin temele propuse în cadrul competiţiei blogosferice, să aducă în prim-plan acele aspecte pozitive ale sponsorilor cu care colaborăm până prin decembrie. O face destul de bine şi in ceea ce-i priveşte pe cei de la Oktal.ro, un  magazin online cu state vechi pe piaţa din România (1999), dovadă a seriozităţii şi a profesionalismului lor.


Showroom OKTAL

Sloganul sub care îşi desfăşoară activitatea ("Promisiuni respectate. Din 1999") e o dovadă în plus a faptului că la ei nu se nasc "bule".


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu