vineri, 26 noiembrie 2010

ASUS U Bamboo



Repetitio mater studiorum est! ASUS devine "enervant" de atent cu cei care sunt pretentiosi in ceea ce priveste tehnologiile eco-prietenoase, acordand o tot mai mare atentie materialelor folosite, culorilor si... bambusului.

Inspired by nature. Designed for style
Folosirea bambusului de catre cei de la ASUS nu mai reprezinta o noutate de mai bine de doi ani (CeBit 2008). Daca in anul Sobolanului de pamant (conform zodiacului chinezesc) intentia a fost de captare a atentiei, anul Tigrului este unul mai dinamic pentru aceasta colectie.
S-au intarit randurile prin adaugarea de noi produse si s-a adoptat o pozitie mai ferma.

Pornind de la multiplele sale intrebuintari in medicina traditionala, filamentul din bambus carbonizat folosit de Thomas Edison, trecand prin nenumaratele forme de exploatare industriala, bambusul a ajuns in prezent o alternativa viabila pentru viitor, o resursa interminabila prin capacitatea sa de regenerare fara replantare.
Trebuie mentionat faptul ca aceasta alegere nu este una daunatoare mediului de viata al ursilor panda, specia Moso nefacand parte din preferintele culinare ale acestora, din cauza dimensiunilor sale.

Asus U43JC-WX110X
Am luat in colimator acest model, urmand una din cerintele SuperBlog2010. Pentru specificatii tehnice, pret si o serie noua de imagini va recomand emag.ro. Ei l-au incadrat la PERFORMANCE, eu nu pot decat sa le dau dreptate.
Preview pentru cei mai lenesi la click pe link (a doua incercare):

Tip Procesor: Intel® CoreTM i3
Tehnologie Procesor: 32 Nm
Model Procesor: 370M
Frecventa Procesor: 2400 MHz
Cache: 3072 KB
Capacitate Memorie: 3 GB
Tip Memorie: DDR3
Frecventa: 1066 MHz

Mi-au placut in cadrul acestei etape (le multumesc pentru cele cateva secunde de amuzament tamp) copy-pastelurile cu specificatiile altui model, desi emag.ro vinde altceva. Nu ma intrebati de semnificatia WX110X pentru ca nu stiu la ce se refera. Daca stau si ma gandesc mai bine, e valabila zicerea "rade ciob de oala sparta". Cu atatea cifre si litere e usor sa cazi in capcana lor. Cred ca am incheiat paranteza.
In concluzie, prin prisma procesoarelor folosite, a tehnologiei Super Hybrid Engine cu rol in economisirea energiei in functie de aplicatiile rulate, a materialelor reciclabile folosite, cat si a eliminarii (incepand din 2009) a 37 de materiale toxice, cu 31 peste cele *6 ale directivei europene RoHS (Restriction of Hazardous Substances Directive), ASUS isi consolideaza pozitia de cel mai "verde" producator de computere, afisand in "vitrina cu trofee" o serie de distinctii cu recunoastere internationala. Primul notebook din lume, ASUS N51V, cu certificat EPD - Environmental Product Declaration si Carbon Footprint este doar un exemplu al rezultatelor obtinute in ultimii ani.

"Dorim sa oferim produsele care sunt deopotriva cele mai performante si cele mai prietenoase cu mediul pentru a crea o lume mai buna. Promovam intensiv politica Green ASUS in toate departamentele companiei, combinand tehnologia, inovatia si protectia mediului pentru a avea o planeta mai curata şi un mod de viata sanatos si sustenabil (LOHAS, Lifestyles of Health and Sustainability)."
Jonney Shih, presedintele ASUS


*plumb (Pb), mercur (Hg), crom cu valenta 6/hexavalent (Cr6+), cadmiu (Cd), bifenil polibrominat (PBB) si eter difenil polibrominat (PBDE)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu