marți, 30 noiembrie 2010

Concluzii privind desfasurarea SuperBlog 2010

Desi pornesc sub imperiul unui titlu care anunta o pauza mai lunga a SuperBlog, nu va fi ultimul articol cu trimitere catre aceasta competitie. Jocurile, in momentul de fata, nu au fost facute. Daca e sa va fac un preview al situatiei, in contul meu sunt jurizate 30 de probe din totalul de 44. In top 10, asa cum se prezinta el la ora la care scriu, situatia nu e cu mult diferita. Schimbari in clasament vor aparea, asa ca ar fi cazul sa tineti aproape pentru ca se anunta a fi un final interesant. Pentru subsemnatul lucrurile sunt clare. Nici nu mai stiu pe ce loc am terminat anul trecut, insa inclin sa cred ca anul asta, ajutat putin si de imprejurari, voi escalada cateva pozitii. Ma abtin de la a da pronosticuri. Luna asta nu a fost una prielnica pentru pariuri, iar ultima incercare de-a mea in acest domeniu s-a lasat cu 0 din 49. De sporturi nici nu m-am atins! Cand voi "mirosi" momentul prielnic, poate... Luna asta, nu.
Revenind la ceea ce s-a intamplat in cele doua luni de adanci torturi si framantari creative pot spune urmatoarele:
  • Desi exista exceptii, sunt cativa sponsori care ar trebui sa-si faca simtita prezenta intr-un mod mai direct. Le inteleg programul destul de incarcat, insa nu cred ca nu pot strecura un comentariu atunci cand este cazul pentru a lamuri niste probleme care apar pe parcurs. In orice caz, fata de anii trecuti am simtit o imbunatatire a acestui aspect, vizibila atat in comentariile de pe marginea probelor cat si in cadrul articolelor sau mai nou prin e-mail.
  • O modificare pe care am apreciat-o pozitiv, e eliminarea acelei olimpiade a comentariilor. Am aproape aceeasi perceptie pe care o am in privinta concursurilor cu like-uri de pe bine cunoscuta retea sociala care incepe cu F si se termina cu acebook sau strangerea de voturi prin spamarea listelor de mess, etc. Am promovat articolele fara a cersi. Cine a vrut sa citeasca a citit, cine a vrut sa comenteze a comentat fara sa astepte raspalata in bani sau vouchere. Nu am excelat la acest capitol nici anul trecut. Lucrez in continuare la acest aspect.
  • Mi s-a parut buna ideea lui Mihai, idee expusa intr-unul din comentariile de aici, de a schimba modul de jurizare a probelor printr-un soi de rocada a sponsorilor "Ar fi mult mai interesant daca articolele ar fi jurizate de altcineva decat firma despre care e scris articolul. De exemplu, prin rotatie, cei de la Asus sa corecteze articolele despre Azerty, cei de la Toyota pe cele de la Real, samd." O sustin si sper sa conteze.
  • Am avut de cateva ori o senzatie de deja-vu in modul de redactare a unor teme/enunturi.
  • Un lucru de care m-am amuzat uneori, desi la inceput am fost tentat sa-l cataloghez drept rau intentionat: mi-am facut timp sa citesc unele articole din desaga celorlati "camarazi de arme" si am observat o oarecare "potrivire de caractere". Motivul e evident si tine de sursele de informare folosite. Pam, pam! Degeaba mesteci menta, patrunjel, leustean ca sa tai mirosul de... anumite plante. Un nas şcolit ca google isi va da seama ca ai "fumat". Rade ciob de oala sparta, dar scopul scuza mijloacele. Mi-e dor de articolele simpatice ale Iuliei, de anul trecut.
  • Pentru a elimina unele comentarii, nemultumiri legate de jurizare, propun (nu e o noutate) introducerea in cerintele sponsorilor a acelui artificiu de tonalitate. Fie pozitiv, fie neutru. Cred ca a fost inclusa intr-un articol Hostway. Mi-a placut in mod special.
  • Mi-e greu sa-i inteleg pe cei care s-au postat in carcotasi, caterincosi, zeflemitori, dar au continuat sa participe. Regulamentul e destul de clar. Participarea nu este obligatorie. Daca li se pare ca li se cere sa treaca peste anumite principii, preferinte personale, poate ar trebui sa mediteze mai mult asupra sensului unui articol advertorial, iar limba romana contine suficiente modalitati de a pastra un echilibru in idei. Nu te poti adapta, nu e problema altora. Consider ca organizatorii sunt destul de flexibili in acceptarea propunerilor de imbunatatire a concursului.
Nu a fost usor, dar nici imposibil in a tine pasul cu termenele limita. M-am pornit greu, am continuat in forta si am terminat intr-un mod relaxat. In afara de motivatia financiara, pofta ce-am poftit toti atunci cand ne-am pornit la drum, ar mai fi omorarea timpului pe vremuri frigurose si noroioase, vizibilitatea prin indexarea in motoarele de cautare, nevoia de informare, de luare a temperaturii blogosferei in care cu modestie ma incadrez si eu.
Pana ma apuc de crescut copii, va voi mai "stresa" o vreme cu aceasta competitie careia ii doresc sa se maturizeze frumos, modelata de personalitatea fiecaruia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu